ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2310550989 - 2310519584
Επίσκεψη των μελών του Κ.Α.Π.Η στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε δωρεάν θεματική περιήγηση στα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η υποδέχθηκε η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Στεφανίδου.

Η ιστορία της αρχαίας πόλης από την ίδρυσή της το 315 π.Χ. μέχρι τις  αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Μέσα από την παρουσίαση των σημαντικότερων μνημείων της και  επιλεγμένων αντικειμένων, φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορίας της  Θεσσαλονίκης και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, πολλά  από τα οποία ανιχνεύονται έως τις μέρες μας.

Η έκθεση δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την οργάνωση  του αστικού χώρου και πτυχές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής.  Παράλληλα, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα και λιγότερο γνωστά στοιχεία  που αφορούν στη σύνθεση του πληθυσμού, την ιδιωτική ζωή της αστικής  ελίτ, τα επαγγέλματα, τις λατρείες και τις ταφικές πρακτικές των  κατοίκων. Όλα τα παραπάνω θέματα σχολιάζονται και συνδέονται με το  πολιτικό, κοινωνικό και πνευματικό κλίμα της εποχής, αναδεικνύοντας  την εικόνα μιας πόλης κοσμοπολίτισσας, με σημαντική γεωπολιτική θέση  και ανθούσα οικονομία.

 

Μέλη του Κ.Α.Π.Η ξεναγούνται από τον αρχαιολόγο κ. Τσούγγαρη

Μέλη του Κ.Α.Π.Η ξεναγούνται από την αρχαιολόγο κ. Αποστολίδου

Ενημερωτική προβολή από τον αρχαιολόγο κ. Τσούγγαρη.

Με λόγια απλά  και χιουμουριστικές αναφορές συζητήθηκαν εκθέματα  σχετικά με τα επαγγέλματα που ασκούνταν στη Θεσσαλονίκη και την  περιοχή της από τον αρχαιολόγο κ. Τσούγγαρη και την κ. Αποστολίδου. Επίσης εξετάστηκαν λιγότερο γνωστές θεότητες που λατρεύτηκαν στην  πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη των χρόνων της ρωμαιοκρατίας από ντόπιους  και ξένους, όπως η Επόνα ο Σαράπις ο Αρποκράτης.

Στο τέλος της περιήγησης προσφέρθηκαν στα μέλη του Κ.Α.Π.Η αναψυκτικά και κεράσματα, στον αίθριο χώρο του Μουσείου.

Ημερομηνία

  • Ημέρα 6 Ιουλίου 2018
  • Κατηγορία Εκδρομές-Επισκέψεις
Back to Top