ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2310550989 - 2310519584

H 4η συνάντηση του Mobile Age στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση του Mobile Age στο 12ο Παράρτημα του Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης. To K.A.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Mobile Age που εντάσσεται στο πρόγραμμα HORIZON 2020.

Το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε την ευθύνη σε ό,τι αφορά την επιλογή του περιεχομένου και τον τρόπο παρουσίασης της εφαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες, τις υποδείξεις και τις προτάσεις των μελών του που έλαβαν μέρος στις συναντήσεις συνδημιουργίας.

«Τα τελευταία χρόνια η χρήση της τεχνολογίας από τα μέλη μας αλλά και το ενδιαφέρον τους για τις χρήσεις αυτής είναι ιδιαίτερο αυξημένο. Είναι ιδιαίτερα σημαντική, λοιπόν, η ευκαιρία που παρέχεται στα μέλη μας να συμμετέχουν στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η εφαρμογή αυτή δημιουργείται με την προσδοκία να εξυπηρετήσει την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας ώστε να εξοικειωθούν με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών», αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Στυλιανός Λιακόπουλος.

 

Το έργο αυτό είναι σε θέση να αναπτύξει ηλεκτρονικές εφαρμογές βασισμένες σε ανοικτά δεδομένα,διευκολύνοντας την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες  για πολίτες τρίτης ηλικίας με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο. Οι εφαρμογές αυτές θα δοκιμαστούν σε τέσσερις επιλεγμένες περιοχές-πιλότους στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία, Ισπανία και στην Ελλάδα. Τα μέλη παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ανανέωσαν το ραντεβού της για την επόμενη συνάντηση.

Ημερομηνία

  • Ημέρα 25 Απριλίου 2018
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις, Υπηρεσίες Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης
Back to Top