ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2310550989 - 2310519584
Επίσκεψη των μελών του Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μακεδονικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Μέλη του 5ου Παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 23/03/2018.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διαθέτει ίσως την πιο πλούσια συλλογή κειμηλίων και τεκμηρίων από την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα. Κάποια από αυτά είναι ενταγμένα στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου και άλλα βρίσκονται στο ΚΕΜΙΤ ή σε φύλαξη με σκοπό να χρησιμοποιηθούν μετά την αναμόρφωση του εκθεσιακού χώρου του μουσείου.

Το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στην οδό Προξένου Κορομηλά 23. Το κτίριο, σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλερ, κατασκευάστηκε μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1890, που έπληξε την πόλη και ολοκληρώθηκε το 1893. Το νέο κτίριο ανεγέρθηκε με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού στη θέση παλαιότερου κτίσματος της Εφορείας των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης. Tο κτίριο ενοικιάστηκε από το ελληνικό κράτος για να στεγάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, το οποίο άλλωστε βρισκόταν στην ίδια περιοχή και παλαιότερα. Ο πρώτος έλληνας πρόξενος, που εργάστηκε στο νεοκλασικό αυτό κτίριο, ήταν ο Γ. E. Δοκός.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μακεδονικού Μουσείου.

Ημερομηνία

  • Ημέρα 27 Μαρτίου 2018
  • Κατηγορία Εκδρομές-Επισκέψεις
Back to Top